A Series of Unfortunate Events 13: The End

Gelezen op

Lemony Snicket
Scholastic, 2006, 324 blz.

Het einde van het verhaal, en terwijl ik het aan lezen was, dacht ik meer dan eens hoe toepasselijk het einde wel was.

Helemaal in het begin van het boek wordt Olaf (voor het eerst, trouwens) meteen doorzien. Ze komen terecht op een eiland waar een soort welwillende dictator geen dictator is maar enkel ‘vriendelijke suggesties’ heeft, die dan best wel gevolgd worden. Hij verbant zowat alles dat interessant of stimulerend zou kunnen zijn naar een andere kant van het eiland, en voor de rest leven de mensen een saai leven, met allemaal dezelfde gewaden, en elke dag hetzelfde saaie eten.

De kinderen vinden op het eiland, in het taboe-deel, een lange geschiedenis van het eiland, met de titel A Series of Unfortunate Events, geschreven door een opeenvolging van personages die wel al dan niet tegenkwamen — hun ouders, onder meer.

En alles wordt duidelijk. En er is een einde dat een einde is maar niet echt. En het is schoon. Ik vond het laatste boek het beste van de reeks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
A Series of Unfortunate Events 12: The Penultimate Peril

Kit Snicket is zwanger en voert de Baudelaires naar Hotel Denouement, waar ze concierge worden, en er twee manager zijn,...

A Series of Unfortunate Events 11: The Grim Grotto

De Baudelaires komen terecht in de Queequeg, de duikboot van Captain Widdershins en zijn stiefdochter Fiona. Klaus probeert te achterhalen...

A Series of Unfortunate Events 10: The Slippery Slope

Klaus en Violet slagen erin om hun val te breken, komen in een grot terecht waar een groep sneeuwscouts zit...

Close