A Series of Unfortunate Events 12: The Penultimate Peril

Gelezen op

Lemony Snicket
Scholastic, 2005, 353 blz.

Kit Snicket is zwanger en voert de Baudelaires naar Hotel Denouement, waar ze concierge worden, en er twee manager zijn, de tweelingbroers Frank en Ernest — de ene een goeie, de andere een slechte. De suikerpot komt te sprake, en eigenlijk alles van de voorgaande 11 boeken: Olaf en Esmé zijn er natuurlijk, en Carmelita Spats die ondertussen hun minofmeer adoptieve dochter is geworden, en Sir en Charles uit The Miserable Mill zijn er, en Nero en een aantal leraars uit Austere Academy en Hal van Hostile Hospital en Justice Strauss uit Bad Beginning en Jerome Squalor uit Ersatz Elevator en Mr. Poe, en shenanigans, uiteindelijk komt het tot een rechtszaak. Waar twee van de drie opperrechters blijken slechteriken te zijn, en de enige manier om iedereen te redden van vergiftiging door die Medusoid Mycelium van vorig boek is het hotel afbranden. Waarna de Baudelaires en Count Olaf zich terugvinden in een boot op de zee, wegdrijvend van de wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
A Series of Unfortunate Events 11: The Grim Grotto

De Baudelaires komen terecht in de Queequeg, de duikboot van Captain Widdershins en zijn stiefdochter Fiona. Klaus probeert te achterhalen...

A Series of Unfortunate Events 10: The Slippery Slope

Klaus en Violet slagen erin om hun val te breken, komen in een grot terecht waar een groep sneeuwscouts zit...

A Series of Unfortunate Events 9: The Carnivorous Carnival

De Baudelaires komen toe in Caligari Carnival, waar onder meer drie freaks "optreden": Hugo met een bochel, Kevin die ambedixter is,...

Close