A Series of Unfortunate Events 6: The Ersatz Elevator

Gelezen op

Lemony Snicket
Scholastic, 2001, 259 blz.

De Baudelaires komen bij Jerome en Esmée Squalor terecht, in een penthoude op 667 Dark Avenue. Esmée is de zesdebelangrijkste financiële raadgever van de stad, en wil voortdurend “in” zijn. Martini’s met alleen water zijn in. Wezen zijn ook in, en vandaar dat ze ze wel wil binnenhalen. Elk jaar houdt ze een grote openbare verkoop; dit jaar zal die geleid worden door Gunther — inderdaad, een verklede Olaf. De kinderen merken dan één van de twee liften een valse lift is, klimmen naar beneden, vinden de ontvoerde Quagmires in een kooi, die ze zeggen dat ze zullen weggesmokkeld worden bij de openbare verkoop. De Baudelaire klimmen naar boven om materiaal te zoeken om de kooi te openen, maar tegen dat ze terug zijn, is de kooi al weg. Shenanigans, de verkoop vindt plaats, Jerome Squalor staat aan de kant van de kinderen, er is één lot met de naam V.F.D., blijken Very Fancy Doilies te zijn en niet de Quagmires, Gunther glijdt er op uit en wordt onmaskerd als Olaf, maar Gunther en Esmée die blijkt zijn lief te zijn, vluchten weg en Jerome is te bang om de kinderen te houden, dus ze moeten een nieuwe voogd zoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
A Series of Unfortunate Events 5: The Austere Academy

De Baudelaires worden naar een kostschool gestuurd, de Prufrock Preparatory School. Ze ontmoeten er een gemeen kind, Carmelia Spats, Vice...

A Series of Unfortunate Events 4: The Miserable Mill

Violet, Klaus en Sunny Baudelaire reizen per trein naar Paltryville, waar ze in de Lucky Smells Lumbermill zullen wonen. Of beter,...

A Series of Unfortunate Events 3: The Wide Window

De Baudelaires worden ondergebracht bij hun tante Josephine, aan de rand van Lake Lachrymose. Josephine is bang van zowat alles....

Close