The Sandman: Overture (1)

Gelezen op

Neil Gaiman (tekst) - J.H. Williams III (beeld)
Vertigo, december 2013, 33 blz.

Heiligschennis! Een prequel voor Sandman, één van de allerbeste comics ooit, vijfentwintig jaar na datum, wie doét nu zoiets?

…oh, wacht, wat? Neil Gaiman zelf? Ah. Even kijken, dan maar.

Van die prequels voor dingen die erg populair zijn, da’s altijd riskant *KUCH* Dune prequels Kevin J. Anderson *KUCH* Brian Herbert. En zelfs als het de auteur zelf is — ik moet direct denken aan de Prelude to Foundation-boeken — voelt het vaak als niet vele meer aan dan een poging om nog maar eens rap te cashen op succes van lang lang geleden.

Maar kijk, nog maar het eerste van de geplande zes delen van Sandman: Overture gelezen, en het voelt redelijk goed aan.

Het moet gezegd: Sandman begon redelijk in medias res, met een hele resem onbeantwoorde vragen (hoé kwamen zijn attributen terecht waar ze terechtgekomen waren, om maar iets te zeggen). Komt daarbij dat het Sandman-universum zich helemaal leent tot uitbreidingen en toevoegingen: Dream Hunter, Death: The High Cost of Living en andere Death-boeken, dat voelde ook allemaal redelijk goed aan.

Bij deze niet anders. Gaiman is in zijn element, J.H. Williams III (PrometheaBatwoman) tekent bijzonder goed (prachtige spreads!), het verhaal heeft me mee vanaf het begin: laat maar komen, de rest. En dan koop ik dat denk ik eens op papier, om naast mijn andere Sandman-boeken te zetten.

The Sandman - Overture 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Wheel of Time 02: The Great Hunt

Zo, en nu weet ik me weer waarom ik dit in de tijd goed vond. Zo ongeveer alle wannabe-Tolkien-gedoe is...

Hyperbole and a Half: Unfortunate Situations, Flawed Coping Mechanisms, Mayhem, and Other Things That Happened

Pijnlijk herkenbare situaties, die eigenlijk niet om te lachen zijn. Honden die niet anders te omschrijven zijn dan zwaar mentaal gehandicapt....

Wheel of Time 01: The Eye of the World

"Nog meer dan dertienduizend bladzijden", was mijn eerste gedacht, toen ik aan The Eye of the World begon, het eerste...

Sluiten