A Series of Unfortunate Events 8: The Hostile Hospital

Gelezen op

Lemony Snicket
Scholastic, 2001, 255 blz.

De Baudelaires zijn op de vlucht. Ze komen Volunteers Fighting Disease tegen, een soort clini-clownsachtige organisatie. Ze worden lid en komen in een hospitaal terecht, waar ze Hal in de Library of Records van het hospitaal gaan helpen, in de hoop dat ze de echte V.F.D. zullen vinden. Ze vinden een dossier over de Baudelaires, waar alleen de dertiende bladzijde van overblijft. Shenanigans, Violet wordt gevangen genomen, Count Olaf plant een hersenoperatie op haar, Klaus en Sunny verkleden zich als Dr. Tocuna en verpleegster Flo (anagram!), slagen erin Violet te bevrijden, maar Esmée had ondertussen het archief in brand gestoken en vlucht weg met Olaf — terwijl de Baudelaires in de koffer van de auto zitten wegens enig uitweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *