A Series of Unfortunate Events 5: The Austere Academy

Gelezen op

Lemony Snicket
Scholastic, 2000, 225 blz.

De Baudelaires worden naar een kostschool gestuurd, de Prufrock Preparatory School. Ze ontmoeten er een gemeen kind, Carmelia Spats, Vice Principal Nero is ook een akelig mens maar hij belooft Count Olaf ver weg te houden. En dan komt er een nieuwe turnleraar, Coach Genghis, die ze meteen herkennen als Graaf Olaf maar niemand anders. Ze hebben ook vrienden gemaakt, de Quagmire-drieling (ouders en 1/3 van de drieling ook overleden in een brand). Shenanigans, Coach Genghis die de Baudelaires de hele nacht laat rondjes lopen en Nero die Sunny bureauwerk laat doen, de Quagmires die zich vermommen als Klaus en Violet, uiteindelijk valt Olaf door de mand, maar hij ontsnapt met de Quagmires.

Net voor ze verdwijnen, roept Duncan Quagmire dat de Baudelaires in zijn notities moeten kijken, en iets van V.F.D. Maar Olaf steelt de notitites en de kinderen moeten op zoek naar een nieuwe voogd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *