Chronicle of the Unhewn Throne 3: The Last Mortal Bond

Gelezen op

Brian Staveley
Tor, 2016, 653 blz.

Het laatste boek van de reeks begint een jaar na het einde van het tweede boek. Dat is vaak een goed idee, kwestie van het verhaal, de wereld en de personages een beetje ruimte te geven, maar er zit in dit boek minstens één subplots dat aanvoelt alsof het een apart boek is dat er gewoon tussengeschoven is. Overbodig, met andere woorden.

Het is natuurlijk wel zo dat Staveley een wereld opgebouwd heeft waar hij nog tien andere boeken in zou kunnen schrijven, maar The Last Mortal Bond heeft tenminste de verdienste dat het een degelijk einde is. Noch happy end noch deprimo-fiësta, maar gewoon een degelijk einde.

Content dat het uit is, maar zou ik de hele trilogie aanraden? Ik weet het niet goed. Misschien. Voor jonge lezers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *