Bossypants

Gelezen op

Tina Fey
Hachette Audio, 2011, 5u 35min

Autobiografieën in audioboekvorm, voorgelezen door de persoon die het boek over zichzelf geschreven heeft, dat is nog eens wijs, vind ik.

Bossypants was mij een tijd geleden aangeraden door Audible, ik vermoed omdat ik Steve Martin’s (uitstekende) autobiografie Born Standing Up al had gekocht en beluisterd. Of misschien gewoon omdat het een enorme bestseller was, wie weet.

Tina Fey (Saturday Night Live, 30 Rock) sprint zeer luchtig door haar leven. Heel soms dacht ik dat het nu wat ernstiger zou worden, maar neen.

Het heeft allemaal zeer zeer weinig diepgang, het vlindert over en weer van onderwerp naar onderwerp met op het eerste zicht de bedoeling vooral grappig te zijn. Er zitten zeer grappige stukken in, maar humoristisch vignet na humoristisch vignet met hier en daar wat feminisme-light? Zoals dat heet: ik bleef op mijn honger zitten.

Het boek is ook geschreven toen 30 Rock nog niet gedaan was, wat het wellicht niet evident maakte, maar dat mag geen excuus zijn. Ik had er meer van verwacht.

Eén reactie to “Bossypants”

  1. Pingback: Gelezen: Bossypants - Michel Vuijlsteke's weblog — Michel Vuijlsteke's Weblog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
City of Stairs

Hoezee! World building! Fijne personages! 't Is een fantasy-boek in een wereld met een volledig eigen gezicht, hoera! Het voelt als...

The Lathe of Heaven

Een mens moet om de zoveel tijd eens een oude klassieker herlezen, denk ik. Maar science fiction uit de jaren...

The Goblin Emperor

Een boek waar een appendix van tientallen bladzijden bij zit met de namen van de stapels en stapels personages en...

Close