Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly

Gelezen op

Anthony Bourdain
Random House, 2000, 8 uur

Anthony Bourdain is een sympathieke mens. ’t Is te zeggen: hij komt over als een echte mens, op zijn televisieprogramma’s die ik voor zover ik kon, allemaal bekeken heb.

Ik had Kitchen Confidential ook al een tijd geleden gelezen, maar toen ik onlangs op Audible terechtkwam op zoek naar iets anders, kwam het in mijn recommendations — ik vermoed omdat ik het boek op Amazon gekocht heb, jaren en jaren geleden, maar wie weet was het wel omdat ik net een paar kookboeken gekocht heb bij Amazon.

Nu eens noir, dan weer stream of consciousness, dan pure poëzie, en dan hilarisch, en dan schrijnend: het verhaal van een rijkeluiszoon die verliefd wordt op eten, vakantiejobs in restaurants doet, en uiteindelijk uit nijd naar de koksschool gaat en professioneel chef wordt.

Maar niet vooraleer hij de hele voedselketen van de restaurantwereld doorlopen heeft, hectoliters drank verzet heeft, containers sigaretten, een cocaïne- en heroïneverslaving opgedaan en verslagen heeft, en een heel spoor van failliete restaurants achter zich heeft gelaten.

Dit is een boek dat iedereen die ooit met eten of met restaurants te maken heeft, zou moeten lezen.

3 reacties to “Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly”

  1. Pingback: Even more binge watching - Michel Vuijlsteke's weblog — Michel Vuijlsteke's Weblog

  2. Pingback: Medium Raw: A Bloody Valentine to the World of Food and the People Who Cook

  3. Pingback: Gelezen: Medium Raw: A Bloody Valentine to the World of Food and the People Who Cook - Michel Vuijlsteke's weblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *