A Song of Ice and Fire 01: A Game of Thrones

Gelezen op

George R. R. Martin,
Voyager Books, 1996, 804 blz.

Ik dacht: met het begin van het nieuwe seizoen op televisie, herlees ik nog eens de boeken. ’t Was tenslotte al bijna twee jaar geleden.

Ja, de boeken zijn aangeraden. En ja, het eerste is al meteen een schot in de roos.

Zoals ik elders al eens schreef: de eerste keer lezen is om te weten wat er gebeurt. De tweede keer lezen is om te lezen wat er eigenlijk gebeurt. De derde keer lezen is om te proberen zien waarom het gebeurt.

En dat het dus wel fijn is om alles te herlezen met alle theorieën in het achterhoofd. Dit was de derde keer boek één, en ik heb deze keer eens heel aandachtig gelet op de bevestigingen van R+L=J (spoilers alhier!), en ’t is in die mate overduidelijk dat ik het mij eigenlijk niet kan inbeelden dat ik het ooit niet gezien had.

Whee! Op naar (binnenkort) boek twee.

Read previous post:
Morning Glories 26

Faut pas pousser bobonne dans les orties, mijn gedacht. Ik dacht dat het met nummer 23-24-25 naar een zekere conclusie...

Calculating God

Famous last words: Ge moet dat kopen, ge gaat dat goed vinden! (Onderverstaan: "gij met uw skeptisch gedoe altijd en bekijk...

Morning Glories 1-25

Het is een beetje zoals Lost en zoals The Prisoner: een soort mysterieuze huis clos, met leerlingen in een privéschool. We...

Close