Get Jiro!

Gelezen op

Anthony Bourdain & Joel Rose (tekst) - Langdon Foss (beeld) - José Villarubia & Dave Stewart (kleur)
Vertigo, 2012, 160 blz.

Nabije toekomst, Los Angeles. Alles draait rond voedsel, in een soort natte droom van Anthony Bourdain: chefs zijn almachtig, er worden moorden gepleegd voor een reservatie, en twee clans restauranthouders vechten om de overmacht in de stad. Aan de ene kant Rose’s Vertical Farm, met lokaal-voedsel-hipster-veganismen en gelijkaardige, aan de andere kant Bob’s Internationalists, megacorporatie, maar dan klassiek culinair en op zeer hoog niveau.

In het midden: Jiro, vers toegekomen, sushi-chef.

Die door beide kanten ingepalmd wil worden, maar daar het zijne over denkt, en ze uiteindelijk tegen mekaar opzet.

Jiro88

Veel voedsel (prachtig mooi getekend ook), veel bloed en geweld, een beetje humor.

Gho ja. Leutig, maar niet meer dan dat. Om echte satire te zijn, heeft het wat meer tanden nodig dan een chef die iemand onthoofd omdat hij zijn sushi met de rijst in de soyasaus-met-wasabi sopt. En ik heb graag wat meer verhaal in mijn comics. En wat meer dimensie in mijn personages.

Eén reactie to “Get Jiro!”

  1. Pingback: Gelezen: Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly - Michel Vuijlsteke's weblog — Michel Vuijlsteke's Weblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *