Carbon Grey v1: Sisters at War

Gelezen op

Hoang Nguyen, Khari Evans, Paul Gardner, Mike Kennedy (tekst) - Hoang Nguyen, Khari Evans, Paul Gardner (beeld)
Image Comics, maart- mei 2011, 3 x 24 blz.

Mitteleuropa is een wereld waar Asmogendheden vechten tegen Geallieerden, in een soort steampunk-1917. De Keizer van een Duits-achtig rijk is net vermoord.

Door wie, is niet meteen duidelijk: op het eerste gezicht was de enige die bij hem was, Giselle Grey, één van zijn drie naaste bodyguards.

De Keizer is een soort God, en zijn beschermers zijn de zussen Grey. Al eeuwen aan een stuk zijn er keizers, en al eeuwen aan een stuk worden ze beschermd door drie zussen Grey, de afstammelingen van Gottfaust, een soort volksheld die met behulp van een mysterieuze steen de keizer in zijn tijd had gered, en dan later verraden werd door diezelfde keizer.

Met zijn laatste adem voorspelde Gottfaust dat de dertiende Grey “alles zal veranderen”.

En nu zijn er voor het eerst ooit vier zussen Grey: Eva, Anna, en de tweeling Giselle en Mathilde. Giselle of Mathilde is de dertiende Grey. Maar wie?

Gutgoeiehemel, wat een hoity toity verhaal. De tekeningen zijn prachtig, maar ergens was iemand vergeten een plot te maken dat de tekeningen waard is. Het is allemaal erg verwarrend, en het leest als iemand die een paar manga’s te veel gelezen heeft en dacht “ik kan dat ook”.

Maar wel heel mooi, en ik ga toch mijn best doen om verder te lezen.

Geen reacties to “Carbon Grey v1: Sisters at War”

  1. Pingback: Gelezen: Darth Vader 1-9 - Michel Vuijlsteke's weblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *