The Horus Heresy 12: A Thousand Sons

Gelezen op

Graham McNeill
The Black Library, 2009, 416 blz.

Oooo zo’n triestig verhaal.

The Thousand Sons zijn het XVde legioen, onder Primarch Magnus. Duizend zonen, omdat ze op een bepaald moment in hun geschiedenis maar met een duizendtal over waren: er is iets instabiels aan hun genen waardoor ze zowat biologisch dreigden te ontploffen — en fenomeen dat we ondertussen al meer dan een paar keer hebben zien gebeuren als een Chaos-entiteit een menselijk lichaam gaat bewonen.

Ze zijn wanhopig, tot uiteindelijk hun primarch er een einde aan slaagt te maken. Magnus is een uitzondering onder de zonen van de Keizer: veruit de meest intelligente, veruit de meest nieuwsgierige, nooit het contact verloren met zijn vader, en al van zijn geboorte bijna even thuis in Warpspace (Immaterium, Empyrean, Ether, kies uw naam) als in de “echte” wereld.

De Thousand Sons zijn zoals Magnus: nieuwsgierig, gefocust op kennis, en niet half bang van buitendimensionele dingen. Wat een andere een familiar zou noemen, noemen zij een tutelary, en het blijkt een niet zo voor de hand liggende meester-dienaarrelatie te zijn. Er zijn Thousand Souns die gedachten kunnen controleren, er zijn er die dingen doen met vuur, er zijn er die in de toekomst kunnen zien… enfin, ’t is niet moeilijk te zien dat daar miserie van kan komen.

Wat dan ook gebeurt. En dat het nog maar eens de mensen zijn met de beste bedoelingen die het ergste vallen.

Toch wel een van de betere Horus Heresy-boeken sinds een paar, vond ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in The Horus Heresy
The Horus Heresy 11: Fallen Angels

Jamaarja, dat is valsspelen hé, Mike Lee: 't is geen anthologie en 't is geen novelle, 't zijn gewoon twee...

The Horus Heresy 10: Tales of Heresy

Het is een beetje een probleem, met die Black Library-boeken: vierhonderd en een beetje pagina's, da's vaak te kort om...

The Horus Heresy 09: Mechanicum

Ik was altijd al benieuwd naar wat er precies op Mars aan de hand was, in het Warhammer 40.000-universum. Een...

Close