Supercrooks

Gelezen op

Mark Millar (tekst) - Leinil Yu (beeld) - Gerry Alanguilan (inkt) - Sunny Gho (kleur)
Marvel Comics, mei - augustus 2012, 4 x 28 blz.

Mark Millar is geen verkeerde schrijver, en ik lees zijn boeken al lang met veel plezier.

Supercrooks is een verhaaltje in een universum zoals Superior, Nemesis, Kick-Ass en andere: superhelden en superschurken, maar geen karakters die we kennen van ergens anders. En op de een of andere manier menselijker dan we vaak gewoon zijn.

Carmine, een oude old-school superslechterik (van het genre geen krachten en enkel een ray gun om te vechten) die al jaren niet meer vecht doet een misstap: hij probeert een casino te bestelen, en dat loopt verkeerd af.

Hij krijgt een ultimatum: verzamel 100 miljoen dollar, of anders. Hij was in zijn tijd zo’n beetje de mentor van iedereen die iemand was, en gaat om hulp bij zijn oude poulain Johnny Bolt, die net na nog maar eens vijf jaar uit de gevangenis komt en die het net aan het proberen goed maken was met zijn lief.

…en die meteen een plan bedenkt om aan het geld te geraken: verzamel een hele groep slechteriken en doe een slag in het buitenland. In Spanje, want wie heeft al ooit gehoord van een Captain Spain?

Kluten en esbattementen, een leutig verhaaltje en een leutig einde. Meer moet dat soms niet zijn.

Supercrooks01_007

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Vivian Maier. Street Photographer

Tienduizenden en tienduizenden foto's heeft ze genomen, Vivian Maier, en ze heeft ze aan niemand laten zien. Toen ze overleed...

World War Z: An Oral History of the Zombie War

Onder de dingen die mij ondertussen erg beginnen tegen steken bevinden zich spek en zombies. Spek, omdat, serieus: bacon? Het is...

Daytripper

Leven is zoals een boek: elk boek heeft een einde, en hoe graag ge het boek ook leest, er komt...

Close