Liberty Meadows: Sundays. Book 1

Gelezen op

Frank Cho (tekst en beeld), Rico Renzi (kleur)
Image Comics, 2012, 160 blz.

Liberty Meadows is een opvangtehuis voor dieren. Brandy is er dierenpsychiater, Frank is er dierenarts. Frank is verliefd op Brandy maar durft het haar niet te zeggen. En dan lopen er ook nog dieren rond: Ralph de dwergcircusbeer, Leslie de hypochondrische kikker, Truman de eend en zijn teckel Oscar, Dean het male chauvinistic pig, een psychotische koe met gekkekoeienziekte, Khan de reuzenmeerval.

Uh huh, ja.

Een mengeling van pin-ups (Brandy) en Rubrique à Brac (Frank Cho’s alter ego is een chimpansee die zijn lezers rechtstreeks aanspreekt en mij heel de tijd aan Professeur Burp doet denken) en Calvin & Hobbes: them’s all good eats.

FC-LM-S-B1-022

Zeer mooie uitgave ook (zelfs al wordt de helft van de pagina’s verspeeld omdat ze elke strip over twee naast elkaar liggende bladzijden uitsmeren, maar bon). In deze verzamelde uitgave zitten ook een aantal schetsen en outtakes — altijd fijn:

FC-LM-S-B1-154

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *