Le tueur, tome 3. La dette

Gelezen op

Matz (tekst) - Jacamon (beeld)
Casterman, 2001, 54 blz.

Oei. De zaken worden wat ingewikkelder. De huurmoordenaar had in Long feu iemand doodgeschoten die blijkbaar iets met de Colombiaanse drugsmaffia te maken heeft.

En de peetvader vindt dat dat wil zeggen dat de huurmoordenaar bij hem in het krijt staat. Dat hij hem een aantal jobs tegoed heeft. Niet dat hij ze gratis moet uitvoeren, verre van, maar wel dat hij ze niet kan of mag weigeren.

Goed, geen groot probleem voor de huurmoordenaar: hij moet zijn principes, voor zover hij die heeft, niet in de steek laten, hij wordt betaald, de rest kan hem eigenlijk niet echt zo enorm veel schelen.

Er zijn een paar randvoorwaarden: Mariano, neef? zoon? petekind? van de grote baas, moet mee. Qu’à cela ne tienne, ook daar is rond te werken. En er ontstaat zelfs een soort (een soort) vriendschap tussen Mariano en de huurmoordenaar.

En ondertussen begint het hem toch een beetje tegen te steken dat hij het fijne niet weet van wat er aan de hand is. Wordt vervolgd!

Het album was over voor ik goed en wel besefte dat het begonnen was. Niet dat er niets in gebeurt, maar omdat het zo aangenaam en vlot leest. Blijft aangeraden.

Le tueur, tome 3, p. 14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *