Hellboy: Wake the Devil

Gelezen op

Mike Mignola (tekst en beeld) - James Sinclair (kleur) - Pat Brosseau (letters) - Alan Moore (voorwoord)
Dark Horse Comics, 1997, 146 blz.

Um, ja.

Nazi’s komen na een paar decennia cryogenische slaap weer tot leven, Rasputin is (na Seed of Destruction) overleden maar spookt nog rond, Baba Yaga, Lamia, vampiers, er wordt een schijnbaar dode homunculus gevonden en Liz wil er (nog maar eens) een einde aan maken, dingen, dingen, spel en gerief.

Veel te veel losse verhaallijnen die niet echt tot een goed einde gebracht worden: in een nawoord zegt Mignola zelf dat het plot en beetje in het honderd liep. Het zal er allemaal wel mee te maken hebben dat dit in vijf nummers verscheen met een maand ertussen, en dat het niet echt helemaal doordacht was.

Dat gezegd: op het einde na (niet het héle einde van het boek maar het einde van de actie) valt het allemaal wel mee. En het is eens verfrissend dat de slechte slechteriken ook maar mensen zijn, zelfs als het geen mensen zijn.

Hellboy - Wake the Devil - 067

Eén reactie to “Hellboy: Wake the Devil”

  1. Pingback: Hellboy: Almost Colossus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Abe Sapien, Hellboy, Liz Sherman, Rasputin
Hellboy: The Corpse, and The Iron Shoes

Twee verhalen in één boekje. The Corpse is een klassiek feeënverhaal (kind blijktchangeling, Hellboy sluit deal met Sidhe om kind...

Hellboy: The Wolves of Saint August

Hele stad uitgemoord, Hellboy op onderzoek. En kijk, nog geschiedenis die met kleine beetjes verteld wordt: Father Edward Kelly ('toughest...

Hellboy: Seed of Destruction

Ik heb een tijd geleden alle B.P.R.D.-boeken op een rijd gelezen. Tijd om Hellboy zelf eens opnieuw ter hand te...

Close