Hellboy: Almost Colossus

Gelezen op

Mike Mignola (tekst en beeld)
Dark Horse Comics, 1997, 48 blz.

Almost Colossus is een soort vervolg op Wake the Devil, in die zin dat het een aantal losse eindjes vastknoopt, maar Mignola zegt dat hij toch zijn best heeft gedaan om er een zelfstandig verhaal van te maken.

Meer dan zwaar gebaseerd op The Colossus of Ylourgne, met meer dan duidelijke hommages aan / referenties naar Whale’s Frankenstein-films, overgoten met Hellboy’s wrange humor, en dan ook nog eens die prachtige tekeningen van Mignola: een kort verhaaltje, maar wel een heel fijn.

Het begin van Roger de homunculus (die we al eventjes terloops zagen in Wake the Devil), en de terugkomst-uit-de-dood van Liz Sherman (die in Wake the Devil al haar levenskracht aan Roger gegeven had). En wat een geluk, wetende wat er nog allemaal met Liz en Roger zal volgen, dat dit verhaal bestaat.

Almost Colossus 2

En dan nu eens het verhaal van Clark Ashton Smith herlezen, denk ik.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *