Doctor Who, vol. 3 #1 – Hypothetical Gentleman 1 of 2

Gelezen op

Andy Diggle (tekst) - Mark Buckingham (beeld) - Charlie Kirchoff (kleur)
IDW Publishing, september 2012, 22blz.

De afgelopen paar weken tussen en door honderd andere dingen de laatste zeven seizoenen van Doctor Who bekeken. Ja, dat zijn 83 afleveringen van pakweg drie kwartier elk en 10 specials van een uur, en neen, dat is tijd die ik niet meer terugkrijg.

Het valt op hoe wisselvallig de afleveringen zijn, maar toch ook wel hoeveel heel erg goede er tussen zaten. En nu is het dus even stil, met aflevering 5 van serie 7 achter de rug en wachten op de Christmas Special. En dacht ik, ik kijk eens naar Doctor Who-comics. Zo rap tussendoor: geen boeken, want ik ben al teveel boeken tegelijk aan het lezen.

Star Trek: The Next Generation/Doctor Who: Assimilation2 staat al een tijd op mijn radar, maar dat zijn ook al 8 nummers, dus dacht ik: over de middag eens kijken naar de nieuwe serie van IDW.

En kijk ja: ’t is Doctor Who hé. De dokter (en Amy en Rory) gaan naar Victoriaans Londen terug, en komen er een toestel tegen dat mensen in de tijd bevriest. Of zo. ’t Maakt niet enorm veel uit, het is gewoon een run of the mill, standaard Doctor Who-aflevering. Zo eentje tussendoor.

Ik heb er mij uiteindelijk nog aan mispakt, want ’t is een verhaal in twee delen, dat nu een beetje in medias res ophoudt. Niet slecht, mooi ingekleurd, tekeningen naar mijn smaak — voor de bestaande personages en voor Matt Smith in het specifiek — soms wat té rotoscope-achtig, maar bon.

Eén reactie to “Doctor Who, vol. 3 #1 – Hypothetical Gentleman 1 of 2”

  1. Pingback: Gelezen: What If? Serious Scientific Answers to Absurd Hypothetical Questions - Michel Vuijlsteke's weblog — Michel Vuijlsteke's Weblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *