Cursed Pirate Girl, vol. 1

Gelezen op

Jeremy Bastian (tekst en beeld)
Archaia Studios Press, 2012, 164 blz.

Oooooh yes. Helemaal mijn ding. Het is alsof Tenniel of één van de andere illustratoren van Punch honderdvijftig jaar in de tijd verplaatst zijn. En gemoderniseerd, maar dan ook weer niet. Het is Lewis Carroll’s Alice gemengd met Pipi Langkous, en zo goed!

Het hoofdpersonage van Cursed Pirate Girl is, tja, Cursed Pirate Girl, en zij is, euh ja, een vervloekt piratenmeisje. Het is 1728, ze leeft alleen in de buurt van Port Elisabeth op Jamaica, en na een aanvaring met de gouverneur van Jamaica gaat ze op zoek naar haar vader.

Haar vader is één van de vijf piratenkapiteins op de Omerta-zee, die alleen bereikt kan worden door het Obscurum per Obscurious. Om daar te geraken krijgt ze hulp van de papegaai Pepper Dice, en van twee zwaardvissen (twee voortdurend ruziemakende broers die er niet uitzien als vissen maar als onderwaterridders).

Piraten en zeemonsters en avontuur en zeer, zeer goed, vond ik.

Digitaal te krijgen bij Comixology, maar ik zou bijna geneigd zijn om het ook nog eens analoog te kopen, om nóg meer details te zien in de tekeningen.

En ik kan niet wachten op een vervolg, zelfs al dreigt het een werk van zeer lange adem te worden — te volgen op Jeremy Bastian’s weblog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *