Shatner Rules: Your Guide to Understanding the Shatnerverse and the World at Large

Gelezen op

William Shatner & Chris Regan
Penguin Audiobooks, 2011, 4u 27 min

William Shatner is… ah what the hell, William Shatner is William Shatner. The Shat.

De man is 80 geworden, en hij heeft niets meer te bewijzen. Hij is aan zijn ikweetnietmeerhoeveelste carrière bezig, hij doet muziek, hij acteert, hij maakt documentaires en talkshows en fingen, en hij schrijft boeken.

Shatner Rules is een fijn boek. Geen moment saai, bij momenten luidoplachengrappig, bij andere momenten eigenlijk wel ontroerend; en al zegt hij zelf dat het Shatner is die spreekt en niet Bill: de man achter de naam komt er meer dan bij momenten door.

Niet dat het een biografie is van A tot Z: er wordt van hak op tak gesprongen en het is meer een aaneenschakeling van anecdotes dan iets anders, met om de vijf voet een plug voor zijn website of een podcast of een cd.

Oh zeker, een ego als een huis en zo, maar na dit boek denk ik wel helemaal anders over hem dan vroeger. Ik kan me trouwens niet inbeelden dat ik het anders zou lezen dan als audiobook: de performance is een integraal onderdeel van het plezier.

Al was het maar om hem persoonlijk George Takei en andere ex-Star Trek-collega’s te horen uitmaken. En voor een hoofdstuk dat bijna volledig in Esperanto is. Euh ja.

Aangeraden.

Eén reactie to “Shatner Rules: Your Guide to Understanding the Shatnerverse and the World at Large”

  1. Pingback: Audioboeken — Michel Vuijlsteke's Weblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *