Saga (4-6)

Gelezen op

Brian K. Vaughan (tekst) - Fiona Staples (beeld)
Image Comics, mei - juli 2012, 3 x 32 blz.

Ik had deel één gelezen en ik vond het goed, en dan had ik deel een-twee-drie gelezen en ik vond het nog altijd goed, en nu heb ik deel 4 tot 6 gelezen en zit de eerste story arc erop, en vind ik het ngo altijd goed.

Marko en Alana waren twee soldaten, elk van een kant van een eeuwenoud, universumwijd conflict. Hij heeft geweld afgezworen, zij kwam hem tegen als hij krijgsgevangene was, ze werden verliefd op elkaar, ze kregen een kind.

Ze worden achtervolgd door de twee kanten: aan Marko’s zijde een magie-achtige cultuur, aan Alan’s zijde een technologie-achtige cultuur. Er zijn mysterieuze huurmoordenaars (“freelancers”) met een eigen code, er zijn wezens die er uit zien als mensen met een dierenhoofd of dieren die kunnen spreken, er is een koninklijke klasse die er uitziet als grijze mensen met een televisie als hoofd: weird.

Deel 1 begint met de geboorte van Marko en Alana’s dochter, deel 6 eindigt met hun ontsnapping van de planeet waarop ze zaten. En zoals de titel aangeeft moet het een saga worden, die als ’t God belieft en de kijkcijfers zo goed blijven als nu en er niemand failliet gaat, nog jaren mag blijven duren.

Vaughan kan dat, vide Y: The Last Man. Ik hoop dat ze het volhouden, en dat het Fiona Staples blijft aan de tekeningen.

De enige miserie met comics deel per deel te lezen, is dat het enorm traag gaat, en dat het dus inderdaad nog letterlijk jaren zou kunnen duren voor het verhaal écht  vooruit begint te gaan. Desalniettemin: zeer aangeraden, dit eerste deel. Voor minder dan 9 euro het uwe, bij Comixology digitaal en in delen, bij Amazon op papier in een collectie.

Eén reactie to “Saga (4-6)”

  1. Pingback: Gelezen september 2012 — Michel Vuijlsteke's Weblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *