Daredevil Vol. 3 #1-6: Daredevil; The Devil Inside and Out

Gelezen op

Mark Waid (tekst) - Paolo Rivera, Joe Rivera, Marcos Martin (beeld) - Muntsa Vicenten Javier Rodriguez (kleur) - Joe Caramagna (letters)
MArvel Comics, augustus - december 2011, 6 x 32 blz.

Er is teveel gebeurd om op te noemen met Daredevil in het recente verleden, en ik heb het ook allemaal niet meer gevolgd, maar hey bij deze: nieuwe start, met Mark Waid aan het roer.

Mark Waid, van onder meer Incorruptible en Irredeemable en Unknown en talloze andere goede dingen: dat geeft al direkt goesting om te lezen?

Matt Murdock is nog altijd een blinde advocaat, en was recent min of meer ge-out als Daredevil. Hij probeert dat achter zich te laten, maar dat lukt niet echt goed.

Captain America vindt dat Murdock verantwoording moet afleggen voor al wat hij deed terwijl hij bezeten was door een demon, andere advocaten spelen telkens uit dat hij Daredevil is en dat hij dus niet moet spreken (over wat dan ook), en alles. En dat allemaal terwijl hij alleen maar terug naar een eenvoudig leven wil, een beetje onschuldigen verdedigen in de rechtbank hier, een beetje kwaad bestrijden daar, wat kinderen uit brandende gebouwen redden ginder.

Het lijkt een aantal nummers lang alsof Daredevil in een luchtbel los van de rest van het Marvel-universum zit, maar uiteindelijk blijkt het in deze eerste story arc wel degelijk over slechte slechteriken te gaan. En meteen een hele roedel: A.I.M., Secret Empire, Hydra, Agence Byzantine, Black Spectre.

’t Is een hele opluchting om Daredevil eens niet compleet miserabel te zien, en een vers-achtige start te nemen. Niet eindeloos in miserie te zitten, maar een lastige situatie nemen, en er een oplossing voor te verzinnen: kan hij geen mensen meer verdedigen in de rechtbank? Okay, dan coacht hij wel mensen om zichzelf te verdedigen — ha!

In tegenstelling tot veel andere reboot-achtige dingen, wél een goede isntap voor nieuwe lezers (of lezers die het allemaal een tijd geleden wat beu waren geworden).

Oh, en meer dan degelijk getekend ook, in een stijl tussen modern en klassiek.

Eén reactie to “Daredevil Vol. 3 #1-6: Daredevil; The Devil Inside and Out”

  1. Pingback: Gelezen september 2012 — Michel Vuijlsteke's Weblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *