Sweet Tooth: Endangered Species

Gelezen op

Jeff Lemire (tekst en beeld), guest artists Emi Lenox, Matt Kindt, Nate Powell
DC Comics (Vertigo), - april - september 2011, 6 x 32 blz.

Het komt in zijn Road Movie-achtige fase, een beetje zoals Y: The Last Man, of eigenlijk nog meer: zoals The Walking Dead wegens een realtief grote groep mensen .

Er is Gus en Jepperd, en dokter Singh van de militie, en twee meisjes die Jepperd gered heeft, Lucy en Becky, en Wendy het varkensmeisje en Bobby de prairiehond.

En ze hebben allemaal hun backstory — waar we met de aflevering meer van te weten komen.

Ze zijn op weg naar Alaska, om te proberen achterhalen waar Gus vandaan komt, en er sluipen vreemde sjamanistische dingen in het verhaal. Jepperd en Gus zitten in elkaars droom, een beer valt ze aan maar herkent in Gus een soort totemdier… weird.

Tijdens het foerageren geraken de meisjes gestrikt in een net, en komen ze Walter Fish tegen, een kreupele oudere man die in een geconverteerde hydroelectrische dam woont, met zo ongeveer alles wat nodig is om te overleven: electriciteit, stromend water, een eigen tuin, voldoende woonplaats, zelfs serres en tuinen.

Maar Jepperd vindt het niet pluis. En er zijn ook nog, ergens, op de achtergrond, de mannen van de militie. En er is ook nog de zoon van Jepperd — hijzelf denkt dat hij dood is, maar hij verschijnt wel in de dromen van Gus.

Nog altijd zeer goed, ja. Met parallelle vertelsels, en flashbacks, en sterke personages, en oh hoe kijk ik uit naar het vervolg!

2 reacties to “Sweet Tooth: Endangered Species”

  1. Pingback: Sweet Tooth: The Taxidermist

  2. Pingback: Gelezen, augustus 2012 — Michel Vuijlsteke's Weblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *