Sweet Tooth: Animal Armies

Gelezen op

Jeff Lemire (tekst & beeld) - José Villarubia (kleur) - Pat Brosseau (letters)
DC Comics (Vertigo), juli 2010 - maart 2011, 7 x 32 blz.

De kampdokter van de militie, Singh, wil achterhalen wat Gus precies is en waar hij vandaan komt. Jepperd verzamelt een leger om Gus te bevrijden, en slaagt er uiteindelijk in — en Singh had ondertussen gewonden dat Gus’ vader een wetenschapper was in Alaska, dus we weten weer waar naartoe getrokken.

Ik weet niet hoe lang Lemire het kan volhouden, op dit niveau. Het blijft spannend en ontroerend, en Lemire weigert karikaturen te schrijven.

De vorm blijft ook interessant: het kan zijn dat ik mij daarin vergis, maar ik vind de tekeningen precies nog beter worden.  En er zit speling in: het hoofdverhaal, Animal Armies (13-17) is getekend zoals de vorige; The Singh Tapes (issue 12) is getekend vanuit het perspektief van dokter Singh en is prkatisch enkel beeld, met  één lijntje tekst onderaan elke pagina; The Further Adventures of the Boy and the Big Man (issue 18) is het dagboek van Gus, als een kinderboek opgevat, in de breedte, met veel tekst en weinig beeld.

Van meer dan ganser harte aangeraden, dat spreekt.

Eén reactie to “Sweet Tooth: Animal Armies”

  1. Pingback: Gelezen, augustus 2012 — Michel Vuijlsteke's Weblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *