Sweet Tooth (34-36)

Gelezen op

Jeff Lemire (tekst) - Jeff Lemire, Nate Powell (beeld) - José Villarrubia, Nate Powell (kleur) - Carlos M. Mangual (letters)
DC Comics (Vertigo), mei - augustus 2012, 3 x 32 blz.

Drie losstaande nummers net vóór de eindsprint, lijkt het wel.

Om te beginnen: een tweede aflevering van “The Continuing Adventures of The Big Man and The Little Boy”, de comic-als-kinderboek-in-landscape-formaat. Ze zetten met zes aan naar Alaska: Gus, Jepperd, Jepperd’s hockeymaat (“The Fat Man”), Wendy (“The Pig-girl), Becky (“The Pretty Girl”), en een kraai-jongetje (“The Crow-Boy”). En ondertussen is Singh toegekomen in Alaska,en begint hij te denken dat hij misschien wel niet geen profeet is maar zélf de messias.

Vervolgens The Ballad of Johnny and Abbot. ’t Is erg, ik was helemaal uit het oog verloren dat één van de mensen die mee was met de groep, en die heel het gedoe in de dam en zo meegemaakt hebben, Johnny was. Johnny is de broer van de leider van de militie, Abbot, en hij heeft ze uit het kamp helpen ontsnappen. Abbot, die met de zoon van Jepperd en een roedel honden-hybrids op jacht is op Gus en vrienden, is toegekomen aan de dam, waar Johnny nog zit. Cue flashback naar het verleden van de twee broers (getekend door gasttekenaar Nate Powell). Ik was niet helemaal overtuigd van de tekeningen van Powell, vrees ik, en ook het verhaal leek mij niet echt noodzakelijk: voor mij mocht Abbot gewoon een slechte slechterik gebleven zijn — niet alle personages moeten zo nodig een uitleg krijgen. (Komt daar nog bij dat één nummer lang niet voldoende zou zijn voor zo’n uitleg, maar bon.)

En dan om af te sluiten: The Singh Tapes, Alaska. Verteld uit het perspectief van Doktor Singh, die dus toegekomen is in Alaska. Hij ontdekt er dat niet alleen de moeder van Gus niet de moeder van Gus was, maar ook dat de vader van Gus niet de vader van Gus was, en waar hij dan wel vandaan komt.

En nu staat echt alles klaar voor een finale: zo ongeveer alles is min of meer duidelijk, ’t is alleen nog wachten tot iedereen samen is, en er een einde aan kan gemaakt worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *