Killing Pickman

Gelezen op

Jason Becker (tekst) ) - Jon Rea (beeld)
Archaia Studios Press, 2010

Eindelijk! Ik dacht al dat ik nooit nog een goed boek zou lezen!

Detective William Zhu heeft net Richard Pickman gearresteerd. Hoera, dertig jaar verdwenen kinderen opgelost, en in de kelder van de kerel worden sporen van een hele stapel rituele martelingen en dingen gevonden.

Zhu besluit dat Pickman eraan moet — maar da’s gemakkelijker gezegd dan gedaan: die rituelen waren offers aan een demon, die Pickman virtueel onsterfelijk gemaakt heeft. Wat het allemaal net iets ingewikkelder maakt, dus.

Lovecraft en Beowulf, en veruit het beste dat ik recent gelezen heb. Personagegewijs uitstekend, grafisch redelijk fantastisch: uitgeknipte dinges en gekribbel en collages, donker en hectisch als het moet, grappig als het kan.

Zeer goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *