Best Served Cold

Gelezen op

Joe Abercrombie
Orbit, 2009, 640 blz.

Euh ja, nog een boek van Abercrombie.

Ik ga niet liegen en zeggen dat het beter is dan de First Law-trilogie, maar het is zeker niet slechter. Er zijn stukken en onderdelen waar het nóg een tandje bijsteekt, en er zijn stukken en onderdelen waar hij een paar steken laat vallen — vooral, vind ik, waar hij net iets te veel speelt met de vierde muur.

Maar wat ten allen tijde overeind blijft, zijn de personages. Twee ervan, Nicomo Costa en Caul Shivers, zijn afgriebelijk goed hernomen uit de trilogie hierboven, worden uitgediept dat het geen naam heeft.

Eén is naar mijn goesting maar bij het haar gesleept uit de vorige trilogie. En het hoofdpersonage, Monzcarro “Monza” Murcatto, lijkt op een kruising tussen het Uma Thurman-personage uit Kill Bill en Ash uit A Secret History.

Aangeraden, het boek, dat spreekt.

6 reacties to “Best Served Cold”

  1. Pingback: Gelezen: Half a King - Michel Vuijlsteke's weblog — Michel Vuijlsteke's Weblog

  2. Pingback: Gelezen: The Goblin Emperor - Michel Vuijlsteke's weblog — Michel Vuijlsteke's Weblog

  3. Pingback: Gelezen: The Spy Who Came in from the Cold - Michel Vuijlsteke's weblog

  4. Pingback: Bang for buck | Michel Vuijlsteke's weblog

  5. Pingback: First Law 5: The Heroes | Michel Vuijlsteke's weblog

  6. Pingback: The Heroes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *