Nova Vol. 5, 1-2

Gelezen op

Jeph Loeb (tekst) - Ed McGuinness (beeld) - Dexter Vines (inkt) - Marte Gracia (kleur)
Marvel, april - mei 2013, 2 x 24 blz.

Nieuwe reeksen bij Marvel en DC zijn een dijm een dozijn, en ik zie er altijd tegen op om eraan te beginnen: het begint meestal wel okay, maar dan na een paar nummers beginnen ze met cross-overs die u verplichten om andere reeksen te lezen, en dan zijn er daar weer cross-overs, en voor ge ’t weet liggen er tien verhaallijnen door elkaar te wachten op resolutie.

Afijn. Geen idee waarom ik besloot om Nova toch maar eens op te pakken: het zag er misschien niet echt zo Marvel mainstream uit, of iets in die zin.

Verhaal: origin story #38. Vader is janitor in school, zoon wordt uitgelachen met zijn vader, vader vertelt al heel zijn leven verhalen van toen hij nog één van de Supernovas was, een elite-eenheid van intergalactische soldaten, zoon gelooft hem uiteraard al lang niet meer, er ligt een mysterieuze helm in de garage, vader verdwijnt, en het blijkt allemaal toch echt te zijn! (dum-dum-DUMMMM)

Fijn getekend, daar niet van. En mooi verteld. En men belooft ons dat dit een aanzet is voor iets bijzonder groots:

Nova is just the first step towards a huge event quietly stirring in the Marvel Universe and, over the next few months, it will start leaking into books all across the Marvel line.

Ah crap. Inderdaad: cross-overs. En ja, ik weet dat ik dat mag (moet) verwachten, maar toch. Misschien moet ik dan toch maar eens beginnen lezen aan recentere Marvels.

Nova1_011 copy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
The Suicide Forest

Aokigahara, een bos buiten Tokyo op de flank van de Fuji, is een populaire plaats om zelfmoord te plegen. De legende...

The Amazing Screw-on Head and Other Curious Objects

Magnifiek goed! Een resem kleine verhaaltjes, niet één minder dan uitstekend. De blurb van het eerste verhaaltje geeft al meteen...

My Friend Dahmer

Jeffrey Lionel Dahmer (May 21, 1960 – November 28, 1994) was an American serial killer and sex offender. Dahmer murdered 17 men and boys...

Sluiten