Batman: Absolution

Gelezen op

J.M. DeMatteis (tekst), Brian Ashmore (beeld), Sean Konot (letters)
DC Comics, 2002, 96 blz.

Eum… neen. Wat filosofische beslommeringen verteld in eindeloze expositie, verpakt in een verhaal zo substantieel als een Kleenex, verpakt in heel erg mooie schilderijen: honderd bladzijden die vaak mooi zijn om naar te kijken, maar dat is het zowat.

Het verhaal zelf heeft niet veel om het lijf: tien jaar geleden was er een aanslag, Batman achtervolgt de dader de hele wereld rond, en als hij haar vindt, is het niet duidelijk of ze tot inkeer gekomen is of niet. Batman gelooft van niet.

Op het overpeinzingen-vlak allerlei dingen die we al vroeger lazen, ook: is Batman het masker, of is Bruce Wayne het masker? Als een misdadiger berouw heeft, is het dan nog de misdadiger die gevat wordt?

Okay, de mens mag dan al van tijd tot tijd eens met zichzelf in de knoop liggen, maar zoals J.M. DeMatteis hem portretteert, geobsedeerd en naïef tegelijk: da’s niet Bruce Wayne zoals ik hem graag zie.

Wel heel mooi van uitzicht, had ik dat al gezegd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Batman
Batman: Earth One

Marvel heeft zijn Ultimate-reeks, waar populaire karakters los van het moeras aan opgestapelde geschiedenis kunnen leven, DC doet dat ook,...

Batman: The Dark Knight Returns (10th Anniversary Edition)

De hamvraag was: blijft het overeind? Ik herinner het mij dat ik het ergens samen met Watchmen gelezen had, en...

Batman: Digital Justice

“Computer generated” roept de cover mij toe. En de binnenflap is niet gehinderd door enige vorm van bescheidenheid: Digital Justice...

Sluiten